Værdigrundlag

I Vestbyens Rideklub er udgangspunktet samværet omkring vores dyr, med plads til forskellighed i fællesskabet – med fokus på deltagelse, medansvar og glæden ved at bidrage til fællesskabet.

Vi udviser interesse og ansvarlighed såvel i omgangen med vores dyr som overfor hinanden og klubben. Vi lægger vægt på mesterlærer-princippet, hvor man som erfaren “går forrest” i dagligdagen og hjælper andre med at med at deltage i fællesskabet.

Det betyder at vi værdsætter:

Partrytterens opgaver

Som partrytter rider du undervisning 1 x ugentligt, og har mulighed for at ride din part 2 x i weekenden. Det forventes at du som partrytter, tager medansvar for pasning af din Vestby-parthest/pony. Det betyder at du skal sørge for at den er er soigneret og dens udstyr er i orden samt at den er behandlet for eventuelle småskrammer, muk, sur stråle o.l.

Derudover forventes det, at partrytteren hjælper hver uge på et eller to begynderhold efter aftale.

Opgaverne kan være at hjælpe og oplære begynderen i strigling og opsadling før ridetimen, samt assistere i rideundervisningen. Det kan også være småopgaver såsom opsamling af klatter, sætte kegler frem m.v. og eventuel oprydning efter ridetimen. Formålet med dette er at give begynderen den bedst mulige start på sin ridning, således at rytteren fra starten af bliver oplært mest muligt korrekt i omgangen og pasningen af hesten samt at skabe fællesskab og venskaber på tværs af alder og niveau. Samtidig bidrager det til, at partsrytteren lærer at tage et større ansvar, både overfor vores dyr og klubben som helhed.

Hvis du gerne vil være part, skal du kontakte din underviser, som vil kunne fortælle dig mere og uddybe VeBs forventninger til partryttere. Inden du kan blive part, skal du til en ”part-samtale”, med den daglige leder.

Prisen for at være partrytter er: 1100,- kr. pr. måned, inkl. en undervisningstime pr. uge.

Dertil kommer et aktivt medlemskab af 400 kr. pr. år.